AKTUALNOŚCI 2017 ROKU

20.06.2017 "Be THE Leader" - Łańcuch solidarności

Łańcuch solidarności to nasza najnowsza inicjatywa, którą przygotowaliśmy na 10 - lecie polsko - litewskiej wymiany młodzieży. Nawiązuje ona do idei bałtyckiego łańcucha żywych rąk, który w 1989 roku połączył ponad 2 miliony Litwinów, Łotyszy i Estończyków.

W naszym domu w Nasutowie szkolimy obecnie 20 młodych liderów z Polski i Litwy. Uczą się jak organizować i przeprowadzać akcje społeczne. A już niedługo utworzą własne akcje i wirtualny łańcuch solidarności łączący Lublin z Wilnem i Polskę z Litwą. Łańcuch promujący zaangażowanie społeczne, wolontariat, współpracę i empatię.

Więcej o projekcie przeczytasz tutaj:

Właśnie tak pracownicy młodzieżowi z Polski i Litwy pracowali podczas szkolenia z zakresu liderstwa realizowanego w ramach projektu "Łańcuch Solidarności". Teraz działają już w swoich miejscowościach gdzie wraz z lokalną młodzieżą w imię przyjaźni polsko-litewskiej organizują akcje społecznościowe, tworząc tym samym wirtualny łańcuch rąk.

powiekszenie powiekszenie powiekszenie powiekszenie

Partner ptojektu