W weekend 20-21 lipca 2024 roku, Dom Nasutów tętnił życiem dzięki dwóm warsztatom zorganizowanym w ramach Nasutowskiego Uniwersytetu Ludowego.
Uczestniczki warsztatu kulinarnego zdobyli wiedzę na temat kuchni staropolskiej oraz uczyli się przygotowywania tradycyjnych potraw regionalnych, takich jak zawijas nasutowski, kociołek z dynią, gołąbki z farszem ziemniaczanym i wiele innych.
Równocześnie odbywał się warsztat medialny, podczas którego uczestnicy mieli okazję wykorzystać zdobytą wiedzę teoretyczną w praktyce, przeprowadzając wywiady z kucharzami, pracując z kamerą i mikrofonem oraz dokumentując cały proces kulinarny.
Zapraszamy do obejrzenia ich relacji, gdzie dzielą się swoimi wrażeniami i doświadczeniami!
Sfinansowano ze środków
Narodowego Instytutu Wolności Centrum Rozwoju Społeczeństwa Obywatelskiego
– Centrum Rozwoju Społeczeństwa Obywatelskiego
w ramach Rządowego Programu
Wspierania Rozwoju Uniwersytetów Ludowych na lata 2020-2030